Scones med vetekli
Serverar:
2 portioner
mmmm
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 dl vetekli
2 tsk bakpulver
50 g margarin
2 dl filmjölk eller mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg bakplåtspapper på plåten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela margarinet i mjölblandningen med en matgaffel.
Tillsätt filmjölken och arbete raskt samman med matgaffeln.
Lägg upp degen på bakplåtspappret och forma degan till två runda kakor ca. 1½ cm tjock.
Skåra kakorna i 4 delar och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen omkring 10 min.
Liknande recept
Scones, grundrecept
4.6
25 min
8
11
Scones milda
4.9
16
2
Nyttigare scones
5
2
Scones
4.4
12
4
Underbara Scones
15 min
12
Scones med saffran, hasselnötter, solros- och linfrön
15 min
2
Sissis scones
5
4
1
Scones med morötter och havre
30 min
2-4
2
Fyllda scones
5
30 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!