Lata kärringars tårta

Ännu ett av mina gamla recept.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl mjöl
  • 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 75 g margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 500 g färskost ( Kesella)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl marzankräm
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 kkp olja
  • 1 1/2 kkp mjölk
  • 1 liten burk mandariner
  • 1 msk gelatin
  • Instruktioner

    Gör en mördeg av degingredienserna och lägg i kylskåpet och låt vila 45 minuter. Vispa färskost, 2 ägg och socker för hand i en bunke. Blanda ihop marsánkräm, olja, gräddfil och mjölk och vänd ned i ost- och äggmassan. Kavla ut mördegen och lägg den i en smörad och bröad rund form med löstagbar kant. Häll ost och äggblandningen ( den är ännu flytande men tjocknar vid gräddning) i formen och fördela mandarinerna därpå. Grädda i 180 grader, ca 50 minuter. Låt tårtan kallna och täck med gelantin.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    lenasvensson 9 oktober 2011

    Verkligen supergod, blir ju som en cheesecake :) Dock räckte det verkligen inte med 50 minuter i ugnen för mig, mitten var alldeles lös och det rann ut när jag skärde i den. Så nästa gång ska jag testa att ha den inne i ca 20 minuter till. Då blir det nog kanon :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben