Ett litet roligare sätt att stuva makaroner. För visst är vi lata ibland och orkar inte laga festmåltider på tisdagar. Då är detta ett bra alternativ utan att laga tråkig mat.
Ingredienser
8 dl gammaldags idealmakaroner
5 msk smör
16 köttbullar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 msk idealmjöl
3-4 dl mjölk
2 dl grädde (valfri fetthalt)
Muskotnöt
Örtsalt
Vitpeppar
Rikligt med hackad persilja
ev. 2 dl gröna ärtor
Instruktioner
Koka upp pastavattnet och när du häller i makaronerna så kan du börja steka köttbullarna i 3 msk smör. Häll av makaronerna när de är klara, och låt ligga så länge i durkslag.
Under tiden, ta fram en liten kastrull, finhacka löken och stek i resten av smöret på medium värme. Skala och pressa ner vitlöken. Pudra över mjölet och häll över mjölken och grädden. Smaka av med muskot, salt och peppar. Rör ner persilja och ev. gröna ärtor.
Blanda pasta och redningen försiktigt, och servera med nystekta köttbullar! Sallad och lingon eller ketchup gör sig också bra till.
Det här måste jag bara testa! Pimpade makkisar... hehe