Pimpade makaroner

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett litet roligare sätt att stuva makaroner. För visst är vi lata ibland och orkar inte laga festmåltider på tisdagar. Då är detta ett bra alternativ utan att laga tråkig mat.

Ingredienser

  • 8 dl gammaldags idealmakaroner
  • 5 msk smör
  • 16 köttbullar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk idealmjöl
  • 3-4 dl mjölk
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • Muskotnöt
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Rikligt med hackad persilja
  • ev. 2 dl gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavattnet och när du häller i makaronerna så kan du börja steka köttbullarna i 3 msk smör. Häll av makaronerna när de är klara, och låt ligga så länge i durkslag.
    2. Under tiden, ta fram en liten kastrull, finhacka löken och stek i resten av smöret på medium värme. Skala och pressa ner vitlöken. Pudra över mjölet och häll över mjölken och grädden. Smaka av med muskot, salt och peppar. Rör ner persilja och ev. gröna ärtor.
    3. Blanda pasta och redningen försiktigt, och servera med nystekta köttbullar! Sallad och lingon eller ketchup gör sig också bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mippelina 3 mars 2011

    Det här måste jag bara testa! Pimpade makkisar... hehe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben