Serverar: 3-4 portioner
Tid: 30 minuter
Det finns så många olika recept på Stuvade makaroner, men detta recept tycker jag är godast.
Koka upp mjölken, Häll i makaronerna och låt de koka upp. Sänk värmen så mycket att det inte kokar över. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Risk för fastbränning annars. Låt det skjuda i 20 min eller tills att makaronerna är klara. Rör om då och då. Rör ner sockret precis innan du serverar, men se till att det har smält. Servera med hemma gjorda köttbullar eller stekt falukorv och rivna morötter. Smaklig måltid.
Oj vad mätt jag blev, jag åt nog lite för mycket så gott var det. Det smakade likadant som när farsan gjorde stuvade medan han levde. Vi brukade äta med lite blåbärsylt till det är gott,prova! Det här ska jag laga åt grabbarna på jobbet någon helg.Mvh Tomas
UTESLUT SOCKRET HELT! det blir alldeles för sött.. och jag har aldrig varit med om maken att det varit socker i stuvning. annars är stuvade makaroner gott med muskotnöt. . jag serverade indiska köttbullar till detta..
Socker ska det va :-) Sätter själv ned sockerbitar och inbillar mig att det bränner fast mindre då *ler* /kram