Stuvade makaroner med socker

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Det finns så många olika recept på Stuvade makaroner, men detta recept tycker jag är godast.

Ingredienser

  • 5 dl Kungsörnens gammaldags idealmakaroner
  • 1 liter standard mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2-3 msk socker, efter behag
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken, Häll i makaronerna och låt de koka upp. Sänk värmen så mycket att det inte kokar över. Krydda med salt och peppar. Tillsätt smöret och rör om tills det smält. Risk för fastbränning annars. Låt det skjuda i 20 min eller tills att makaronerna är klara. Rör om då och då. Rör ner sockret precis innan du serverar, men se till att det har smält. Servera med hemma gjorda köttbullar eller stekt falukorv och rivna morötter. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (3)

    dorison 8 december 2010

    Oj vad mätt jag blev, jag åt nog lite för mycket så gott var det. Det smakade likadant som när farsan gjorde stuvade medan han levde. Vi brukade äta med lite blåbärsylt till det är gott,prova! Det här ska jag laga åt grabbarna på jobbet någon helg.Mvh Tomas

    ica86 13 januari 2013

    UTESLUT SOCKRET HELT! det blir alldeles för sött.. och jag har aldrig varit med om maken att det varit socker i stuvning. annars är stuvade makaroner gott med muskotnöt. . jag serverade indiska köttbullar till detta..

    Bappi 18 augusti 2014

    Socker ska det va :-) Sätter själv ned sockerbitar och inbillar mig att det bränner fast mindre då *ler* /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben