Serverar: 2 portioner
God, lätt och klassisk makaronirätt. Lätt att öka på portionerna.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag. Häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Blanda mjölk och vetemjöl. Häll blandningen i makaronerna. Koka under omrörning 3-5 min. Späd med mjölk till lagom stuvning. Smaka av med salt och peppar. Servera till stekt falukorv, köttbullar, grillkorv och sallad till.
Mycket gott o så slapp jag bränd kastrull :)
Älskar stuvade makaroner, men jag blev lite nyfiken på hur man slapp den brända grytan. Några tips??
Stuvade makaroner, åhh så gott. O enkelt. Gjorde reklam till lilla mej för titanpannor, för att slippa vidbrända makaroner. Nå´n som har nått mer tips? lennart.
Riktgit bra recept på stuvade makaroner, riktigt lätt. Och det brände inte fast i kastrullen, :D
ledsen men det här gör jag inte om.inget vidare
Härligt recept och inga brända makaroner. Gjorde dubbel sats till dagen efter med inblandning av lättstekt lök, korvbitar och bacon med uppvärmning i microugn.
Detta var tyvärr inte omtyckt. Det smakade alldeles för mycket mjöl. Eftersom det tog så länge innan jag slutade hälla i mer och mer mjölk för att försöka få den att smaka okej blev makaronerna för kokta och föll bara isär.