Stuvade makaroner

Serverar: 2 portioner

God, lätt och klassisk makaronirätt. Lätt att öka på portionerna.

Ingredienser

  • 3 dl makaroner
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag. Häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Blanda mjölk och vetemjöl. Häll blandningen i makaronerna. Koka under omrörning 3-5 min. Späd med mjölk till lagom stuvning. Smaka av med salt och peppar. Servera till stekt falukorv, köttbullar, grillkorv och sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (7)

    simbus 9 augusti 2008

    Mycket gott o så slapp jag bränd kastrull :)

    lilla_mej575 9 september 2008

    Älskar stuvade makaroner, men jag blev lite nyfiken på hur man slapp den brända grytan. Några tips??

    Lennart_58 13 juli 2009

    Stuvade makaroner, åhh så gott. O enkelt. Gjorde reklam till lilla mej för titanpannor, för att slippa vidbrända makaroner. Nå´n som har nått mer tips? lennart.

    S0fia1 8 april 2011

    Riktgit bra recept på stuvade makaroner, riktigt lätt. Och det brände inte fast i kastrullen, :D

    kayra 27 april 2012

    ledsen men det här gör jag inte om.inget vidare

    thaiemigrant 16 september 2015

    Härligt recept och inga brända makaroner. Gjorde dubbel sats till dagen efter med inblandning av lättstekt lök, korvbitar och bacon med uppvärmning i microugn.

    Lisabeertje 12 juli 2017

    Detta var tyvärr inte omtyckt. Det smakade alldeles för mycket mjöl. Eftersom det tog så länge innan jag slutade hälla i mer och mer mjölk för att försöka få den att smaka okej blev makaronerna för kokta och föll bara isär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben