Skink, ägg och oststuvade makaroner

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett enkelt och gott sätt att ta tillvara överbliven helg eller julskinka. Mycket uppskattad av barn, men även av vuxna.

Ingredienser

  • 300-400 g kokt skinka
  • 2 gul lök (200 g)
  • 25 g smör
  • 13 dl mjölk
  • 5 dl Kungsörnen gammaldags makaroner
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 3 ägg (hårdkokta)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Finhacka den gula löken och skär skinkan i små tärningar. Fräs det skurna i en rymlig kastrull så de får lite färg. Häll i mjölken och koka upp sakta på medelstark värme, rör mot botten då och då. Tillsätt makaroner, 1 tsk salt, och pressa i vitlöken. Låt småkoka på svag värme, med omrörning mot botten då och då, i 25 minuter. Grovriv osten och hacka äggen i småbitar. Tag kastrullen av värmen och rör ner ägg och ost. Rör till osten smält, smaka av med peppar och ev mer salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben