Latmaskens äppelkaka special

Tid: 1 timme 30 minuter

God äppelkaka som är rolig att göra med barnen

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanilinsocker
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 tsk limejuice
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3/4 tsk kanel
  • 4 st äpplen
  • 1 msk flytande smör
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt igång ugnen på 175 grader Celsius. Smörj en rund form på ca 1 1/2 liter och strö i ströbrödet. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker, kanel och limeskal i en egen bunke. rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans med limejuicen. Tillsätt grädden och smöret. Blanda tills det blir en jämn smet. skala och tärna äpplena och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen och placera i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 25 september 2013

    Kakan blev lite (metalliskt)bitter. Men det kan man nog fixa till genom att minska på bakpulvermängden till hälften eller ännu mindre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben