Lax i folie med skånsk marinad

Serverar: 4 portioner

En underbar rätt för lax älskare.

Ingredienser

  • 600 - 800 g laxfilé
  • 3 msk salt
  • 150 g matjesill
  • 1 st hårdkokt ägg
  • 3 msk finskuren dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 st finskuren rödlök
  • 500 g kokt kall potatis
  • 1 st citron
  • smör
  • salt
  • peppar
  • folie
  • Instruktioner

    1. Laxen: Portionera upp laxen i 4 st bitar. Salta och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter (gärna längre tid)
    2. Skånsk marinad: Hacka matjesillen och ägget och blanda med övriga ingredienser i en skål. Peppra. Skiva potatisen. Lägg ut 4 st stora bitar av folie och smöra dom. Fördela den skivade potatisen och marinaden och lägg en bit lax på varje foliebit. Knip ihop som en båt. Baka på en varm grill i ca 15 minuter eller i ugnen på 170 grader ca 15 min eller till temperaturen är 48 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben