Lax-och potatissallad

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Rätt ofta köper jag hem ett paket kallrökt eller gravad lax. Ibland "gör jag något" av det eller så tar jag en skiva lax på knäckebröd bredd med ett lager senap istället för smörgåsmargarin. Koka några potatisar dagen innan och sedan är det lätt att göra min potatissallad.

Ingredienser

  • 4-5 kalla kokta potatisar
  • 2-3 hårdkokta kalla ägg
  • 1 pkt gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk torkad gräslök eller dill
  • 1 pkt gräfddfil
  • 1½ msk stark senap
  • 5 cm skivad purjolök
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen gärna dagen innan. Koka äggen. Låt kallna.
    2. Ta fram äggskäraren och skär äggen och de skalade potatisarna på längden och på tvären direkt ner i en skål.
    3. Rör ihop dill (gräslök), den tunt skivade purjolöken, senap, salt i gräddfilen och häll den över potatisen o äggen. Rör om.
    4. Klipp ned tunna strimlor av laxen i salladen. Rör hastigt ihop allt. Sätt in skålen i en plastpåse i kylskåpet och smaka till sig någon timme.
    5. Ställ eventuellt fram ytterligare ett pkt gräddfil vid serveringen. Någon kanske föredrar en lösare konsistens. Tips: Gott med en skiva riktigt grovt knäckebröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben