Gott och enkelt middagstips...suveränt gott på buffébordet.
Ingredienser
2 gula lökar
Smör till stekning
10 potatisar, 1 kg
150 g rökt lax
1 vippa dill hackad
2 ½ dl Milko Vispgrädde
2-3 msk ströbröd
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Ugn 200 grader.
Skala och skär löken i tunna skivor och fräs den mjuk i smör.
Skala och skär potatisen i tunna strimlor.
Strimla laxen och varva lök, potatis, lax och dill i en ugnsfast form salta lätt.
Häll grädden över alltsammans och strö över ströbrödet.
Ställ in i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter.
Strö över svartpeppar direkt från pepparkvarnen. Servera med en sallad på ruccola, dill, cocktailtomater, rädisor och en limeklyfta. En god lagrad ost på knäckebröd blir perfekt till.
Låter otroligt gott, ska testa genast nu till lunch!
Det här lät som ett riktigt bra recept! Ska prova det snart! :)
En mycket god maträtt som jag lagat flera gånger. Som en kombination av potatisgratäng och laxpudding. Den får en 5:a av mig. Tack!
Gott!