En superenkel laxfrestelse

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Säkert en ny favorit och så enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 ½ kg potatis
  • 2 purjolökar
  • 400 g gravad lax eller varmrökt lax
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad dill
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord ugnssäker form . Häll på grädden.mjölken och crème fraiche strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anntorn 13 december 2011

    Gjorde detta i söndags, blev kanongott. Kommer göras fler gånger. Enkelt när allt är i samma form

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben