Busenkel och snabb att göra. Och jättegod!
Gott att ha jordgubbar eller hallon till - eller bara äta som det är!
Ingredienser
12 bitar lakritsfudge (de man hittar bland plockgodiset i affären)
4 dl grädde (går bra med mellangrädde)
1 dl gelésocker multi
Instruktioner
Skär varje fudgebit i 4 delar.
Häll grädden i en kastrull (gärna teflon) och lägg i fudgebitarna. Rör hela tiden tills fudgebitarna smält helt. Värm tills det nästan kokar. Tillsätt då gelésockret. Låt koka upp och koka i 30 sekunder.
Ta av från värmen och häll genast upp i portionsskålar.
Låt stå och svalna något i rumstemperatur innan du ställer in skålarna i kylskåpet. Bör stå i kylskåpet i 1-2 timmar innan servering, längre gör inte, men kortare tid gör att det inte riktigt hinner stelna helt.
Ät och njut, ev. med jordgubbar eller hallon till.
Lakritspannacotta med hallon till.... smakar helt gudomligt =) det här e min nya favorit! Kunde jag skulle du få en 10 men det blir en självklar 5a. Lägger in en bild också, hoppas det e ok. Tack för ett superrecept!!!
snuzan111 oktober 2009
Gjorde lakritspannacottan igår, och serverade med hallon till. Receptet var busenkelt och resultatet blev.... supersmarrigt!!! En klar 5:a från oss vuxna. Barnen var dock inte lika förtjusta, så nästa gång blir det glass till dem. Vi kommer dock fortsätta att göra panacottan!!
gottgris28 oktober 2009
Jättegott o enkelt. Ganska sött att äta som det är, men hallon till så blir det perfekt.
Hannixen8 maj 2010
Jättegott. Jag brukar göra ed vaniljefudge ibland, å ibland blandar jag även i turkiskpppar i grädden. Jättegott!
Lakritspannacotta med hallon till.... smakar helt gudomligt =) det här e min nya favorit! Kunde jag skulle du få en 10 men det blir en självklar 5a. Lägger in en bild också, hoppas det e ok. Tack för ett superrecept!!!
Gjorde lakritspannacottan igår, och serverade med hallon till. Receptet var busenkelt och resultatet blev.... supersmarrigt!!! En klar 5:a från oss vuxna. Barnen var dock inte lika förtjusta, så nästa gång blir det glass till dem. Vi kommer dock fortsätta att göra panacottan!!
Jättegott o enkelt. Ganska sött att äta som det är, men hallon till så blir det perfekt.
Jättegott. Jag brukar göra ed vaniljefudge ibland, å ibland blandar jag även i turkiskpppar i grädden. Jättegott!