Superenkel gryta med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Jag blev nästan överraskad så god och enkel denna var. Jag bara slängde ihop lite ingredienser och lät de koka under lock i några minuter, tog av locket och smakade, Oj va gott det var! Perfekt vardagsmat, det gick väldigt fort att göra!

Ingredienser

  • 300 g kassler
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor (jag tog en stor hammarvitlöksklyfta, mycket starkare)
  • 1 morot
  • 5-6 färska champinjoner
  • 4 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • Maizena mörk redning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär kasslern i grytbitar och fräs i en djup panna i olivolja. Hacka och tillsätt lök,morot och champinjoner. När detta stek i 2-3 minuter, pressa i vitlök och rör om noga. Slå på mjölk och smula ner buljong. Lägg på lock och låt koka i 10 minuter på låg värme. Ta av locket, rör om noga och red med mörk redning. Smaka av och salta och peppra ifall det behövs. Servera med nykokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cella1999 30 augusti 2009

    Det later mycket gott, men jag undrar om det verkligen kan vara den ratta bilden? Av nagot som ar rett med mjolk? Mvh, Cathrine

    Ulrika91 30 augusti 2009

    Ja jag förstår att du undrar, men jo, det är rätt bild. Jag blev faktiskt också lite förvånad med hur den såg ut. Jag glömde skriva att jag färgat grytan med Colorit, så gör man inte det är den Mycket ljusare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben