Laxfrestelse med hummerfond

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En rätt som gillas av både stora och små.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar
  • 1 st gul lök
  • 200 g gravad lax
  • 3-4 dl grädde
  • 1-2 dl mjölk
  • 3 msk hummerfond
  • Svartpeppar
  • Ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och lök. Strimla potatis och lök på den grövsta sidan i matberedaren. Strimla laxen. 2. Varva potatis, lök och lax i en ugnsfast form. Peppra mellan lagren. Det översta lagret ska vara potatis. 3 Blanda grädde, mjölk och hummerfond. Häll detta över potatisen. Strö över ströbröd och lägg i några klickar smör. 4 Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter och potatisen ser gyllenbrun ut.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben