Laxfrestelse

Bjud gärna på julbordet!

Ingredienser

  • 8-10 potatisar, medelstora (800 g mjölig sort)
  • 2 gula lökar, medelstora
  • 2 + 2 msk Milda flytande margarin
  • 200 g skivad gravad lax, strimlad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl Milda mat & visp 26 %
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 °C.
    2. Skala potatisen och skiva dem i 4-5 mm tjocka skivor. Skär skivorna i 4-5 mm breda strimlor.
    3. Lägg all strimlad potatis i en skål med kallt vatten.
    4. Skala och skiva löken tunt.
    5. Stek löken i Milda flytande margarin i stekpannan. Låt löken steka sakta tills den är guldgul och mjuk, det tar ca 3 minuter.
    6. Smörj en ugnssäker form generöst med margarin.
    7. Låt potatisen rinna av väl i ett durkslag. Varva potatisstrimlor, lök och lax, salta och peppra lätt. Börja och sluta med potatisstrimlor.
    8. Häll över Milda mat & visp, släta till ytan. Strö över ströbröd och ringla över margarin.
    9. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, ca 50-60 minuter.
    10. Frestelsen ska vara gyllenbrun, med mjuk och mosig konsistens.
    11. Tips: Tillaga gärna i portionsformar och grädda dem i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Solhaga2 22 november 2010

    Låter som ett bra alternativ till alla som inte gillar den traditionella Jansons frestelse

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben