Räkpasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och smakrikt

Ingredienser

  • 150 g tagliatelle ( ca 6 nystan )
  • 2 tsk olja
  • 1 bit purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 fiskbuljongtärning ( eller 1 msk hummerfond )
  • 2 dl mager matlagningsyoghurt
  • 2 krm svartpeppar
  • ev. salt
  • 150-200 g räkor, skalade
  • 2 msk dill
  • citronskiva
  • tomat
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningar. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Hacka vitlöken fint och skär paprikan i små bitar. Bryn detta i oljan. Sänk värmen så det inte blir bränt. Tillsätt matlagningsyoghurten, buljongen eller fonden. Låt det koka upp och krydda såsen. Lägg sedan i räkor och dill. Smaka av om det behövs salt. Häll av vattnet från pastan och blanda med räksåsen. Häll upp på tallrikar och garnera med citronskiva och ½ skivad tomat per person. TIPS: Grön tagliatelle ger mer färg åt rätten . Garnera med citron och skivad tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farzaneh 3 juli 2012

    Abow, jag svär bre, bästa, mammas!

    Relaterade Artiklar

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben