Denna rätt är lättlagad, lyxig och trevlig att bjuda på. Den hemgjorda buljongen ger rätten en riktig guldkant! Räkmarinad och buljong kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser
800 g räkor
Marinad
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk basilika, hackad
Aioli
1 dl cremè fraiche
2 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta, pressad
½ chili, finhackad
Buljong
Räkskal
2 msk rapsolja
2 dl torrt vitt vin (som passar till skaldjur)
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor , hackade
1 gul lök , hackad
½ krm kajennepeppar
Sås
Silad buljong
1 dl cremè fraiche
2 dl grädde
2 dl mjölk, eventuellt
2 msk hummerfond, eventuellt
1 nypa salt, eventuellt
Ljummen sallad
1 msk olivolja
2 fänkål, färsk, ansad och strimlad
150 g sockerärtor
80 g ruccolasallad
1 gul paprika
1 röd paprika
10 cm purjolök, sköljd och strimlad
½ chili, finhackad
Salt
Svartpeppar
Parmesan, hyvlad
500 tagliatelle
Skaldjursfonden och räkorna görs med fördel dagen innan. Då är rätten enkel att slutföra samma dag.