Räkpasta

Serverar: 2 portioner

Härlig och enkel vardagsmat1

Ingredienser

  • 150 g pasta, gärna fullkorn
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • salt, peppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl ärtor
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala, hacka och fräs löken i smör. Rör i mjöl och späd med vatten och fond.
    2. Koka i 5 minuter. Rör i crème fraiche och citronsaft, och smaka av med salt och peppar.
    3. Rör i räkor och ärtor, och låt allt bli varmt. Servera med pastan och en sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Thailändsk matlagning är en ren njutning
    Thailands fantastiska matlagningskultur har förändrats oerhört lite ge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben