Lax- och räkpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En snabb pastarätt! Välj helst färska räkor. 10 poäng portionen

Ingredienser

  • 500 g färska eller frysta tinade räkor med skal eller
  • 1 burk räkor (240 g)
  • 280 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 5 stora kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1/2 urkärnad chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 påsar färsk spenat (à 80 g)
  • 2 msk färsk strimlad basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Skölj och skär tomaterna i små bitar. Hacka lök, vitlök och chilifrukt.
    4. Fräs lök, vitlök och chilifrukt i oljan. Tillsätt tomater, vitt vin och buljongtärning. Låt det koka ihop 5 min.
    5. Tillsätt spenat och basilika. Smaka av med salt och peppar.
    6. Skär laxen i bitar. Salta och peppra och stek laxen på medelstark värme 4–5 min.
    7. Blanda lax, tomatås och räkor och låt allt bli varmt. Servera med pastan.

    Liknande recept

    4
    30 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben