Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Serverar: 4 portioner

Snabblagad gryta med thailändska smaker där laxen läggs ner i portionsbitar. Tillsätt räkor eller musslor för extra lyx.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, á 150 g
  • 3 palsternackor, ca 300 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 msk curry
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk konc fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 msk maizena
  • ½ kruka koriander
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ris eller couscous
  • Instruktioner

    1. Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt, låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
    2. Fräs lök, paslternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och kokosmjölk. Låt småkoka under lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
    3. Red av grytan med maizena utrörd med ½ dl kallt vatten. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter. Garnera med koriander.
    4. Servera med ris eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben