Laxlyx med senapskräm

Serverar: 6 portioner

Trevligt som liten kvällssupé eller nattamat. Senapskrämen kan förberedas och bredas på strax före gratineringen.

Ingredienser

  • 6 små runda polarbröd
  • Smörgåsmargarin
  • 6 små skivor färskrökt lax
  • Senapskräm
  • 2 dl crème fraiche (ej lätt)
  • ½ dl klippt gräslök
  • 1-2 msk söt, stark senap
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven ost
  • Ev vitpeppar
  • Garnering
  • 6 små skivor färskrökt lax
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225-250°.
    2. Bred ett tunt lager smörgåsmargarin på bröden, ända ut på kanterna. Lägg en tunn laxskiva på varje.
    3. Rör ihop crème fraiche, gräslök, senap, äggulor och riven ost. Krydda ev med litet vitpeppar. Fördela blandningen på bröden.
    4. Gratinera mitt i ugnen 7-8 minuter. Lägg på extra laxskivor, citronklyftor och servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben