Laxmosaik med dill och crème fraiche

Serverar: 4 portioner

Denna goda lilla förrätt liknar gravlax i smaken. Skall förberedas i god tid och kan plockas direkt ur frysen. Skär med vass kniv och låt den vackra mosaiken långsamt tina på tallriken. Perfekt ifall förrätten måste vänta en stund på gästerna!

Ingredienser

  • 350 g skinn- och benfri, färsk lax
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk dill
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • Sallad eller örter
  • Foliepapper
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i cm-stora kuber Tillsätt socker och salt och smaka av med vitpeppar Låt stå i ca 30 minuter Tillsätt dill, crème fraiche och senap Riv ett folieark och vik det dubbelt Fördela laxsmeten som en ”korv” på folien Rulla sedan till en rulle och vrid ändarna åt var sitt håll som en smällkaramell Lägg den i frysen, så att den fryses. Skär sedan 4 höga bitar från rullen och dra försiktigt bort folien
    2. Servera på en bit kavring med en sallad eller örter. Trevligt och gott att ringla lite olivolja och peppar på tallriken

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasP 12 mars 2008

    Den här ser smarrig ut måste provas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben