Laxpaket med citrontouch

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Superenkelt och supergott!

Ingredienser

  • 2 laxfiléer
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 stor morot
  • ½ rödlök
  • 2 små vitlökar
  • 0.25 paprika
  • ½ citron (skal och saft)
  • Salt
  • Chilikrydda
  • Citronpeppar
  • 1,25 dl grädde
  • 2 msk smör
  • (Aluminiumfolie)
  • Instruktioner

    1. Detta är alltså för två laxpaket, så fördela alla ingredienser lika i båda paketen.
    2. Skala och skiva tunt morot och potatis. Strimla rödlök och paprika. Finhacka vitlöken. Riv lite citronskal på finaste sidan av rivjärnet. Pressa över citronsaft på laxen, salta riktligt och krydda med citronpeppar och chili.
    3. Tag två stora bitar folie och vik dubbla. Lägg i smör, potatis, lök, morötter, paprika och strö över massor av flingsalt och lite chilikrydda. På med laxbitarna. Toppa med citronskalet. Häll på grädden.
    4. Knyt/vik ihop och lägg i en ugnsform. In i ugnen på 225 grader i ca 40-45 minuter (tills potatisen är mjuk).
    5. Använd gärna tinad fisk då det blir vattnigt annars.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben