Thai-inspirerat laxpaket med limechilisås

Serverar: 4 portioner

Många är de svenskar som kärat ner sig i den thailändska maten. Inte så konstigt. Den är ofta både nyttig och god. Här kommer den i ett paket. Vem kan motstå något sånt?

Ingredienser

  • 1 påse (500 g) Findus laxfjärilar
  • 1 citrongräs
  • 4 ark aluminiumfolie, 30 x 30 cm
  • 3 msk Becel flytande margarin
  • 1 påse (500 g) Findus wokgrönsaker thai
  • 2 klyftor vitlök, skivad
  • 3 cm ingefära, tunt skivad
  • 1 chili, skivad
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • Vitpeppar
  • Limechilisås
  • 2 dl Hemköp stirfry sweet & sour
  • 3 lime, färskpressad
  • 2 cm ingefära, riven
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl koriander, grovhackad
  • Jasminris, nykokt
  • Instruktioner

    1. Bulta citrongräset med en kastrull eller handtaget på en kniv och skär i skivor. Smörj fyra ark aluminiumfolie med flytande margarin och lägg 2 dl wokgrönsaker på varje ark och fördela laxfjärilarna på grönsakerna.
    2. Fördela vitlök, ingefära, chili, citron- gräs och pressa lime över laxen. Krydda med salt och vitpeppar, droppa över lite extra flytande margarin. Nyp ihop paketen, grädda i ugn på 180°C i ca 18–20 minuter alternativt lägg på grillen i 10 minuter, gärna med locket nere.
    3. Limechilisås: Blanda sweet & sour-sås med limesaft, ingefära och fisksås. Värm upp och ta av från värmen precis innan den börjar koka och blanda i koriander.
    4. Servera tillsammans med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben