Kycklingcurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Het thai-inspirerad currykyckling. Gluten- och laktosfri.

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 1 syrligt äpple, ex Granny Smith
  • ½-1 msk olja
  • 1-2 tsk röd currypasta
  • ½ tsk röd, torr currykrydda
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk (á 400 g) kokosmjölk
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléerna och skiva löken. Bryn i vanlig stekpanna eller wokpanna. Skala och tärna äpplet, strimla moroten och hacka paprikan ganska grovt. Lägg i pannan tillsammans med kryddorna (och eventuellt salt) och den söndersmulade buljongtärningen. Låt det bli ordentligt genomstekt och tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda i fem minuter innan curryn serveras med exempelvis jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben