Kycklingcurry med kokos

Serverar: 4 portioner

Flera olika grönsaker samt kryddor från det asiatiska köket sätter smak på denna kycklinggrytan.

Ingredienser

  • 2-3 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 200 g fast potatis
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 cm färsk ingefära
  • 600 g kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk farinsocker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 msk riven kokos
  • 1 msk färskpressad lime
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär 5 smala skåror på längden med jämna mellanrum. Skiva morötterna. Skölj och ansa fänkålen och skär den i små bitar. Skala och tärna potatisen.
    2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Spola av kycklingfiléerna och skär dem i smala, 4 cm långa strimlor.
    3. Hetta upp oljan i en wok eller stor teflonstekpanna och bryn köttet kraftigt runtom. Sätt ner värmen och tillsätt gurkmeja, ingefära och sambal oelek. Fräs under omrörning. Rör slutligen ner lök och vitlök och fräs hastigt.
    4. Blanda ner morötter, fänkål och potatis och krydda med farinsocker, salt och peppar. Häll på buljongen och låt puttra ca 15 min under lock på svag värme.
    5. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den är gyllene. Lägg kokosen på en tallrik och låt den svalna. Smaka av kycklingcurryn med salt, sambal oelek och färskpressad lime. Strö över den rostade kokosen och servera, gärna med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben