Indian curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kycklingcurry med svamp och grönsaker

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g skivade champinjoner (färska eller från konserv)
  • 150 g gröna ärtor
  • 1 st morot kokt i tärningar
  • 1 st gul lök
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde eller matlagningsyoughurt
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk naturell olja eller smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • Ärtorna och morötterna kan bytas ut mot en burk konserverade och färdigkokta ärtor och morötter
  • Instruktioner

    1. Tärna kycklingfilén i valfritt jämnstora tärningar. Skiva champinjonerna och finhacka löken.
    2. Fräs curryn i matfettet, tillsätt sedan kycklingen, löken och champinjonerna. Salta.
    3. När löken mjuknat och kycklingfilén är genomstekt, slå då på grädden och låt koka upp. Tillsätt kycklingbuljong efter hur pass mycket och tjock sås du vill ha.
    4. Sänk värmen på plattan och tillsätt ärtor och morotstärningar och blanda om. Koka inte utan värm bara upp curryn.
    5. Servera med basmatiris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben