Curry på kirskål

Serverar: 6-15 portioner

Tid: 1 timme

Kirskål är en grönsak som togs in i Sverige för flera hundra år sedan av munkar och ska vara väldigt näringsrik. Den är dessutom god har jag nyligen erfarit. Plockas helst på våren när björkarna börjar få små blad. Använd de späda ljusgröna bladen som sticker upp ur marken.

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 700 g kirskålsblad
  • 1-2 sockerbitar
  • 5 morötter
  • 3 msk olja
  • 3 msk currypulver
  • 1 msk mald ingefära
  • Salt
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 buljongtärning
  • Instruktioner

    1. Grovhacka den gula löken , och stek den mjuk i oljan, tillsätt curry, ingefära och den krossade vitlöken. Hacka de avsköljda kirskålsbladen grovt, och tillsätt de och sockret i kastrullen. Salta.
    2. Se till att all kirskålen blir ordentligt slak under några minuters stekning i kastrullen. Riv morötterna grovt. Tillsätt kokosmjölken och de rivna morötterna och buljongtärningen. Koka ca 15-20 minuter. Smaka av, kirskål kan behöva lite extra salt.
    3. Serveras till en bit kött eller fisk.
    4. För enpersonshushållet: Frys in portioner av kirskåls curry, ta fram med en bit kyckling eller fisk och laga till i micron tillsammans i ca 10 minuter på högsta effekt. Resultatet är en välsmakande fisk- eller kycklingcurry

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben