Laxpastasås

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott sätt att bli av med den kallrökta laxen som är kvar efter jul och påsk t.ex.

Ingredienser

  • 1 bit tärnad kallrökt lax, 200 gr
  • 3 dl crème fraiche
  • Ca 10 cm strimlad purjolök
  • 1 finhackad gul eller röd paprika
  • Grön sparris ca 7 st i bitar
  • 2 dl vatten
  • Italiensk salladskrydda (någon tesked knappt)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    Skär laxen i mindre tärningar och gör detsamma med paprikan. Skiva purjolöken och sparrisen. Fräs purjon och paprikan snabbt och ha sedan i crème fraiche och laxen. Krydda, smaka av och låt puttra i 10 minuter på svag värme. Servera med tagliatelle och gärna riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 13 december 2008

    Hej och tack för det goda receptet kanon gott kommer att göra om den vi hörs i kväll kram / monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben