Laxpastrami med dillmajonnäs

Serverar: 10 portioner

Sommarmat-buffé

Ingredienser

  • 500 g putsad och skinnfri laxfilé
  • Kryddblandning
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1/2 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk rosepeppar
  • 1 nypa kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk riven pepparot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Dela laxen på längden. Stöt kryddorna i mortel, blanda ned salt. Klappa in kryddorna runt laxen. Hetta upp en teflonpanna, slå i lite olja och stek laxen kort runt om, laxen ska bara få en yta. Lägg laxen kallt, helt i frysen så blir den även lättare att skiva. Mixa samman dill med oljan. Vispa ihop äggula, senap och vinäger, vispa under omrörning ned dilloljan. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Skär laxen i cm tjocka skivor, allra lättast är att skära laxen halvfrusen, den tinar snabbt när den är skivad. Salta lätt på snittytan. Servera laxen med toppad med dillaioli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben