Rosépepparlax med citron- och dillmajonnäs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaker som verkligen passar ihop. Rosépeppar och lax gillar varandra och jag gillar dem båda. :)

Ingredienser

  • 4 bitar lax à 150 g, eller en laxsida på 600 g
  • 1-2 msk rosépeppar grovt krossad
  • Havssalt
  • Olivolja
  • Kall sås
  • 2 dl majonnäs, valfri fetthalt
  • 1-2 msk dill finhackad
  • ½ msk pressad citron, eller lime om man föredrar det
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Krydda med havssalt och rosépeppar och ringla över lite olivolja. Ugnsstek laxen ca 20 minuter.
    3. Blanda majonnäs, dill och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen till övrig mat är klar.
    4. Servera med kokt potatis, dill och citronklyftor. Gärna små gröna ärtor också.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjornemyren 2 juli 2008

    Min dotter som hatar fisk.Tog mer och sa att det var hennes favoritlaxrätt. Jag tyckte också att det var enkelt och delikat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben