Ugnsbakad gädda med svamp

Serverar: 4 portioner

Det här är en underbar måltid med gädda. 324 kcal/portion.

Ingredienser

  • 2 gäddfiléer ca 600 g
  • 2 tsk havssalt
  • 2 msk margarin
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 400 g färsk svamp, skivad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl lättmajonnäs
  • 2-3 msk dill, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta gäddfiléerna.
    2. Smält margarinet i en stekpanna och fräs löken och vitlöken på svag värme tills den är genomskinlig.
    3. Blanda svampen med löken och låt fräsa tills all vätska har reducerats bort. Blanda ner persiljan.
    4. Smöra en ugnsfast form och lägg gäddfiléerna i den. Lägg svampfyllningen på fisken och häll fiskbuljongen runtom.
    5. Ugnsbaka fisken cirka 30 minuter. Blanda under tiden majonnäs, dill, salt och peppar. Servera med bulgur, kokt med lite gurkmeja, eller potatis samt dillmajonnäsen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben