Laxpytt med örtsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Pytt i panna med fisk, funkar det. Ja det gör det! Alldeles utmärkt tycker jag.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • ½ gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 röd paprika
  • 250 g laxfilé
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • ÖRTSÅS
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    Skala och tärna potatis och morot. Skala och hacka löken. Fräs potatis, morot och lök i smör tills de börjar mjukna, 15-20 min. Blanda i tärnad paprika och stek i ca 3-5 min till. Lägg över i en skål. Medan potatisblandningen steks tärnar du laxen och steker den i smör i en annan stekpanna. Salta och peppra och blanda med potatisblandningen. Örtsås: Smaksätt créme fraichen med örter, salt och peppar och servera till pytten. Garnera gärna med dill. Vill man inte göra egen sås så fungerar det bra med en färdigsmaksatt crème fraiche, t ex franska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben