Laxpytt med örter

Serverar: 4 portioner

En ny fräsch variant av pytt med lax och franska örter.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • Smör
  • 2 purjolökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och morötter. Skär dem i lite större tärningar och stek i smör i två stekpannor ca 15 min. Skär purjolöken i grova strimlor och laxen i tärningar. Häll ihop pytten i en panna.
    2. Fräs purjolöken lätt och lägg över i pytten. Stek laxen och vänd ner i pytten. Krydda med salt, peppar och citronskal.
    3. Serveras pytten med crème fraiche franska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben