Thailändsk laxpytt

Serverar: 4 portioner

En underbart god och krämig pytt, för alla som gillar det asiatiska köket.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 burk, 400 g, stora vita bönor
  • 1 burk, 400 g, kidneybönor
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 200-300 g fryst broccoli
  • 1 röd strimlad paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 burk, 400 ml, kokosmjölk
  • Röd currypasta, efter smak
  • Riven färsk ingefära, efter smak
  • Instruktioner

    1. Stek laxfileérna, krydda dem med citronpeppar eller annan krydda.
    2. Koka broccolin och de gröna ärtorna. Strimla paprikan och sellerin. Skölj bönorna och dela de vita om de är förstora.
    3. Häll olja i en wokpanna och fräs paprika, selleri och bönorna. Häll av broccolin och ärtorna och tillsätt i wokpannan. Häll även i kokosmjölken, currypastan och den rivna ingefäran. Rör runt.
    4. Dela laxen i tärningar och häll i wokpannan. Låt koka i några minuter.
    5. Smaka av och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben