Laxpytt med vitlökskräm

Serverar: 4 portioner

Godare vardagsmat.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron (både saft och skal)
  • 6 palsternackor
  • 6 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 stor squash
  • Olivolja och smör till stekning
  • 500 g laxfilé
  • Några kvistar färsk dill, plockade
  • Instruktioner

    1. Rosta vitlöksklyftorna gyllenbruna och mjuka i lite olja i en stekpanna. Låt svalna. Finhacka och rör ihop med crème fraiche, smaka av med salt, peppar och citronsaft.
    2. Skala och tärna palsternacka, morot och lök fint. Tvätta och tärna squashen. Stek grönsakerna i olivolja och smör på hög värme tills de är klara men har lite tugg. Salta och peppra. Vänd i hackad dill och tvättat, finrivet citronskal.
    3. Skär laxen i cirka 2 x 2 centimeterstora bitar. Stek den kort i olja i en egen panna på hög värme. Servera med grönsakspytt och sås.

    Liknande recept

    4.5
    25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben