Laxrosor med hemmagjord färskost och basilika créme

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Supergott!!!!

Ingredienser

  • 15 skivor vitt bröd
  • 4 dl färskost med kryddor t ex. light vitlök och örter
  • 15 skivor rökt lax
  • 30 färska basilikablad
  • Hjärt-pepparkaksformar
  • Färskost
  • 3 liter yoghurt
  • 5 dl gräddfil
  • ca 1 dl salt
  • ca 1 dl svartpeppar
  • ca 1 dl citronskal, finrivet
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • Basilikacréme
  • 3 dl créme fraiche
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rosta bröden och ta ut hjärtan med pepparkaksformar. Bred på färskosten. Dela laxen i ca 2,5 cm breda remsor och strö på rikligt med peppar. Rulla skivorna till rosor. Håll ihop rosen längst ned med en tandpetare så att det blir som en pil. Placera dem i mitten på brödhjärtat. Lägg försiktigt basilikablad vid sidan av rosen som rosblad.
    2. Färskosten: Blanda yoghurt och gräddfil i en kastrull och värm upp försiktigt till ca 37-40 grader så att det bildas till en grynig massa. Låt rinna av genom kaffefilter. Låt rinna av minst t timmar eller helst över natten i kylskåpet. Krydda med salt, peppar, pressad vitpeppar och citronskal. Blanda väl och låt stå i kylen ett par timmar. Krydda med efter smak av färska örter.
    3. Basilikacréme: Blanda ihop alla ingredienser.
    4. Garnera med cocktailtomater, röd och gul, gurkstrimlor och basilikacréme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben