Laxsallad med chutney- och currydressing

Serverar: 4 portioner

Perfekt sommarmat! Denna rätt kan man både göra som en förrätt, som en huvudrätt, eller ha på buffébordet. Servera gära med ett gott bröd till.

Ingredienser

  • 1 bit skinn- och benfri laxfilé (ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 200 g sockerärtor
  • 150 g champinjoner
  • 1 färsk lök
  • 200 g morötter
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 liter sallad, valfri sort
  • 1 msk olja
  • Dressing
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 tsk curry
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på grill, 250 grader. Skär laxen i tunna skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Krydda med salt och peppar. Bre på mango chutney. Skala morötterna. Koka morötter och sockerärtor i ca 1 minut i lättsaltat vatten. Spola dem sedan kalla i vatten. Skiva champinjoner och lök. Dela körsbärstomaterna och salladen. Smaksätt créme fraiche med curry. Blanda alla grönsaker med olja. Stek laxen i övre delen av ugnen i 1-2 minuter. Servera laxen på salladen med dressingen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben