Laxsallad i tunnbrödskorgar

Serverar: 4 portioner

Fyll tunnbrödskorgar med laxsallad och servera dem som förrätt eller kvällsrätt.

Ingredienser

  • 4 hårda tunnbrödsskivor
  • 8 blad romansallat
  • 4 körsbärstomater, delade
  • Citronskivor
  • Dill
  • Sallad
  • 200 g strimlad rökt lax
  • 2 ägg, kokta och hackade
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl kesella, 10%
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen, 2 minuter. Lägg varje skiva över en upp och nervänd kopp forma efter koppen. Låt torka. Vänd och lägg på uppläggningsfat eller tallrikar. Blanda lax, ägg, ärtor, kesella, majonnäs och dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg sallatsbladen två och två i korgarna. Lägg en boll av laxsallad i varje korg. Dekorera med tomater, citron och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    melonia 31 januari 2012

    Detta låter mumsigt, det ska jag prova att göra nån dag. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben