Laxsallad
Serverar:
2 portioner
En enkel, mättande och god sommarlunch sallad.
Ingredienser
2 dl vatten
1/4 grönsaksbuljongtärning
1 dl hel bulgur
2 msk hackad dill
Sallatsblad
2 kokta ägg
1 dl ärter
10 cm gurka
5 körsbärstomater
250 g varmrökt lax, utan skinn
Dressing
1 1/2 dl matyoghurt
1 msk senap
1 tsk honung
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i bulgur och koka på svag värme i 10 minuter under lock.
Blanda i dillen. Lägg upp sallatsblad, bulgur, delade ägg, ärter, skivad gurka och halverade tomater.
Lägg på laxen i stora bitar. Blanda yoghurten med senap, honung, salt och peppar, och servera till salladen.
Liknande recept
Laxsallad med chutney- och currydressing
4
Varm laxsallad
1 h
6
Laxsallad
2
Laxsallad i tunnbrödskorgar
4.7
4
1
Pasta- och laxsallad
4
Laxsallad (laxröra)
4
1
Laxsallad med ägg och avokado
2
Läcker laxsallad
4
Laxsallad i glas
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!