Laxsallad

Serverar: 2 portioner

En enkel, mättande och god sommarlunch sallad.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl hel bulgur
  • 2 msk hackad dill
  • Sallatsblad
  • 2 kokta ägg
  • 1 dl ärter
  • 10 cm gurka
  • 5 körsbärstomater
  • 250 g varmrökt lax, utan skinn
  • Dressing
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg i bulgur och koka på svag värme i 10 minuter under lock.
    2. Blanda i dillen. Lägg upp sallatsblad, bulgur, delade ägg, ärter, skivad gurka och halverade tomater.
    3. Lägg på laxen i stora bitar. Blanda yoghurten med senap, honung, salt och peppar, och servera till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben