Laxsallad i glas

Serverar: 4 portioner

En perfekt förrätt.

Ingredienser

  • 200 g gravad lax
  • 2 avokado
  • Lite citronsaft
  • 1 påse blandad sallad
  • 1 knippa lättkokt grön sparris
  • 1 citron
  • Rostat bröd
  • Gravlaxsås
  • Ca ½ dl senap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl äkta majonnäs
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Blanda samman såsen, smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Låt stå 30 minuter för att mogna.
    2. Ta bort skinn och ben från laxen och skär i små kuber. Kärna ur avokadorna, tärna och droppa över citronsaft. Blanda med sallad, lax och sparris.
    3. Lägg upp i glas och fördela en klick sås i varje. Stick i tunna citronklyftor och garnera ev med extra dill. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben