Läcker laxsallad

Serverar: 4 portioner

Rökt lax och färsk spenat ger en annorlunda och fräsch sallad som är lätt att laga till lunch eller som förrätt.

Ingredienser

  • 1 röd paprika, stor
  • ½ dl pinjenötter, valfritt
  • 200 g färsk spenat
  • 100 g kallrökt eller gravad lax
  • Dressing
  • 2½ dl naturell lättyoghurt
  • 1-2 tsk chilisås
  • 1/4 tsk kajennpeppar
  • 2 msk mangopuré
  • Instruktioner

    1. Dela paprikan i två halvor, ta bort stjälk och kärnor. Lägg paprikan under ugnens grill med skalsidan upp och grilla 5-10 minuter tills skalet har blivit svart. Ta ut paprikan ur ugnen och lägg den i en plastpåse.
    2. Lägg pinjenötterna på en bit folie under grillen och rosta i ca 2 minuter. Låt nötterna svalna.
    3. Ta upp paprikan ur plastpåsen, dra bort skalet och skär den i tunna skivor.
    4. Ansa och skölj spenaten och låt den rinna av väl. Lägg upp spenaten på fyra tallrikar. Lägg på paprika, pinjenötter och laxskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben