Laxsås

Serverar: 4 portioner

En väldigt trevlig sås till smörstekt lax och lämpliga kokta grönsaker. Har man inget emot kolhydrater kan man gärna servera lite potatis till också...

Ingredienser

  • 1 röd paprika skuren i små bitar
  • 1 gul lök, hackad
  • Smör till stekning
  • 1 tärning hönsbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • 1 dl vatten
  • 5 råsockerbitar
  • 125 g Cantadou vitlök och örter
  • 3 dl crème fraiche eller grädde (eller ännu hellre Römme)
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    Fräs paprika och lök i lite smör, tills löken är genomskinlig och paprikan börjar bli mjuk. Tillsätt resten och koka upp. Salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben