Tagliatelle med laxsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb och god fredagsrätt!

Ingredienser

  • 4 laxfilé á 140 g
  • 1 citron
  • 3 dl crème fraiche
  • Tagliatelle för 4 personer (ca 5 "nystan" per person)
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Spenat till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 ½ liter vatten tillsammans med 2-3 tsk salt. Lägg i tagliatellen och låt koka i ca 7 min.
    2. Skär laxen i kuber och stek tillsammans med smör i stekpanna. Salta och peppra. Riv skalet på citronen och tillsätt i stekpannan tillsammans med valfri mängd citronjuice.
    3. Tillsätt crème fraiche och smaka av med ytterliggare salt och peppar vid behov. Blanda i lite av såsen i den kokta tagliatellen så att den inte klibbar.
    4. Servera med tagliatelle och färsk spenat/broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben