Tagliatelle med kikärtor

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott, vegetariskt recept med medelhavssmaker

Ingredienser

  • 6 msk olivolja
  • 100 g finhackad lök
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 250 g krossade tomater
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin eller ½ tsk torkad
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 250 g avrunna konserverade kikärtor (eller hemkokta)
  • 4 msk parmesanost
  • 500 g tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Häll olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme och stek löken mjuk och vackert guldbrun. Lägg i vitlök och fortsätt steka tills den börjar ändra färg.
    2. Tillsätt tomaterna och rosmarin, krydda med salt och svartpeppar och sjud ca 10-20 min.
    3. Koka pastan i rikligt med vatten tills den är al dente.
    4. Lägg i kikärtorna i såsen i stekpannan och koka ytterligare 5 min. Mosa ca hälften av kikärtorna med en gaffel. Koka 1 min till, rör om och lyft sedan pannan från värmen.
    5. Häll av pastan när den är klar och blanda den med såsen och den rivna osten. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben