Parmesanbiffar med tomatpasta och tagliatelle

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ost och citron ger denna biff sin speciella smak.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk hackad persilja
  • 1/2 dl färskriven parmesanost
  • 1 citron
  • 1-2 msk rapsolja
  • Tomatpasta
  • 1 paket passerade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 paket tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och salt och tillsätt den pressade vitlöken. Blanda det med färsen, persiljan, osten, citronskalet och saften. Forma små biffar och stek dem på medelvärme. Lägg de passerade tomaterna med lagerbladen i en gryta. Smula i buljongtärningen och låt det koka upp för att sen sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda den sen med tomatsåsen. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evvebumman 28 januari 2012

    Detta är verkligen supergott..ska göra detta fler gånger absolut.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben