LCHF-Airams pizzabotten

http://airamsmat.webblogg.se/2010/march/pizza.html - riktigt god!

Ingredienser

  • 1 msk (en ordentligt klick) smält smör
  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • ½ tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ - 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och rör ihop smeten i kastrullen. Låt den svälla 10-15 min. Smeta med hjälp av baksidan på en matsked ut två rundlar på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills en gyllebrun och torr yta uppnåtts (7-10min) ca 225 grader.
    2. Förbered under tiden pålägget. Tex: ½ burk krossade tomater som hottas upp med 1-2 pressade vitlöksklyftor, ett par nypor torkad oregano + salt & peppar. Strimlat rökt pålägg (skinka, kalkon, bacon etc). Grädda pizzorna i ugnens maxvärme.

    Liknande recept

    4
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben