Tomatsås till pizzabotten

Varför inte prova göra en egen god tomatsås nästa gång du bakar pizza, istället för att köpa en färdigsås?

Ingredienser

  • 1 st hackad gul lökl
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk basilika
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk smulat lagerblad
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök blankt och genomskinligt i oljan. Blanda ner krossade tomater och puré och smaksätt med kryddorna.
    2. Låt såsen koka till en simmig konsistens minst 30 minuter. Låt svalna.
    3. Bred över pizzabotten, innan fyllningen läggs på.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    enAnnan 7 juni 2008

    Vi bakade egen pizza idag (efter annat recept härifrån såklart :) ) och testade din tomatsås på. Väldigt god och full pott! Kan mycket väl tänka mig att ha den till spagetti och mozzarella oxå, eller till köttbullar. Mums

    Lindanemon 17 juni 2008

    Igår slängde jag ihop pizza till oss, med din tomatsås i botten. Den var jätte god fast jag bytte ut en msk tomatpure mot 2 msk chilisås. Men nästa gång kommer jag att mixa såsen innan jag lägger på den, pojkarna är lite känsliga för "stora" bitar. Men den får full pott härifrån i alla fall :-)

    Cassiopeya 6 januari 2011

    Just denna sås gör jag jämt när vi gör pizza. Min mamma gjorde alltid denna när jag var liten, och jag älskar den. Kan inte bli godare än så!!! =)

    essa7 10 februari 2014

    Fantastiskt god tomatsås :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben