Supermuffins! Det här grundreceptet på muffins blir mycket, mycket likt vanliga muffins och smakar inte ägg! De innehåller paranötter vilka är de nötter med lägst kolhydratinnehåll jag har kunnat hitta (mellan 3,4-5g/100g beroende på källa). Tänk på att smaksätta receptet (muffinsen på bilden är smaksatta med pepparkakskrydda)! Och att de inte blir söta, så tillsätt sötningsmedel om du vill. Går även att variera som matmuffins.
Ingredienser
2 stora ägg
30 g philadelphia
50 g smör
1 dl kokos
2 tsk fiberhusk
1,3 tsk bakpulver
4 msk hackade paranötter
Instruktioner
- Mixa kokosflingorna med mixerstav. Blanda i bakpulver, fiberhusk och de hackade nötterna. Smält smöret och blanda med philadelphia. Vispa ner äggen i smör och philadelphiablandningen så att alla klumpar försvinner. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Använd en matsked för att portionera ut muffinsen i muffinsformar. Grädda i ugnen på 225 grader tills muffinsen fått färg, cirka 8-10 minuter i min ugn.
- OBS! Dessa muffins behöver smaksättning! Muffinsen på bilden är smaksatta med pepparkakskryddor. Andra tips på smaksättning är vanilj, saffran eller kardemumma. De blir inte söta så tillsätt sötningsmedel t ex Sukrin om du vill.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Älskar dessa muffins. Jag smaksatte med saffran och toppade med lite mörk choklad. Det jag inte lyckades med var att mixa kokosflingorna med modererat.
Modererat ska vara mixerstav. Hade inget sötningsmedel i och tyckte inte det behövdes heller.
De blev ganska salta. Hade i kakao och krossad choklad samt sötningsmedel(ca 5-6 tsk) och tyckte de bara blev salta :P undrar vart saltet kom ifrån. Tips är att stoppa i hallon i dem.