LCHF- vörtbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Nu har jag lyckats med att få till något som kan liknas med vörtbröd, fast utan russin. Den är naturligt fri från gluten.

Ingredienser

  • 200 g krossade linfrö
  • 50 g kokos
  • 50 g pumpafrön
  • 50 g melonfrön
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl fiberex
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald pomeransskal
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm malda nejlikor
  • 250 g kesella, keso eller riven ost
  • 50 g smält smör
  • 1 dl crème fraiche eller yoghurt
  • 1 dl vatten eller mjölk
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Mixa alla torra ingredienser med en mixer. Kryddor och de blöta ingredienserna. Blanda väl. Klä en brödform med bakplåtspapper (obs! viktigt!) och fyll den med brödsmeten. Jämna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80 minuter.
    2. Obs! Man kan låta bli att mixa solrosfröna för att ge brödet lite mer struktur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben